Kirjoitettu 20.11.2019

Tampereen Perussuomalaiset kokousti – Kirsi-Maarit Asplund jatkaa puheenjohtajana

Tampereen Perussuomalaiset ry piti sääntömääräisen syyskokouksensa tiistaina 19. marraskuuta. Muiden sääntömääräisten asioiden ohella kokouksessa päätettiin yhdistyksen luottamustehtävistä vuodelle 2020.

Yhdistyksen puheenjohtajana valittiin jatkamaan nykyinen puheenjohtaja, asuntomyyjä LKV Kirsi-Maarit Asplund. Pitkään kunnallisissa ja yhteiskunnallisissa luottamustoimissa toiminut Asplund on myös Tampereen kaupunginhallituksen jäsen.

Hallituksen jäseniksi valittiin Maria Nikupaavo, Antti Moisander, Henri Häkkilä, Sirpa Tuppurainen, Heikki Luoto, Pentti Hupanen, Arja Tuppurainen, Joonas Kiviranta, Eeva Putkonen ja Jouko Salo. Yhdistyksen aiempienkin vuosien hallitusten tavoin valituiksi tuli perussuomalaisia eri ikäryhmistä ja erilaisilla taustoilla. Hallitus järjestäytyy toimikautensa alussa.

 

Lisätietoja:
Kirsi-Maarit Asplund
Puheenjohtaja
kirsimaarit.asplund@nullgmail.com
Puh. 045 121 3360

Kirjoitettu 20.5.2019

Perussuomalaisia valittiin Tampereen luottamuspaikoille

Tamperelaisia perussuomalaisia on valittu seuraavan kahden vuoden ajaksi Tampereen kaupungin luottamuselimiin. Tampereen kaupunginvaltuusto teki kokouksessaan 20.5. jäsenvalinnat valtuuston puheenjohtajistoon, kaupunginhallitukseen sekä lautakuntiin ja johtokuntiin toimikaudelle 1.6.2019–31.5.2021.

Kaupunginhallitukseen perussuomalaisena jäsenenä valittiin Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Kirsi-Maarit Asplund. Varajäsenenä toimii valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva.

Sosiaali- ja terveyslautakuntaan valittiin varsinaiseksi jäseneksi Jani Moisio ja varajäseneksi Eeva-Maria Tuominen. Sivistys- ja kulttuurilautakunnassa varsinaisena jäsenenä on valtuustoryhmän jäsen Terhi Kiemunki (sit.) ja varajäsenenä Jani Moisio.

Yhdyskuntalautakunnassa varsinaisena jäsenenä toimii Ossi Aho ja varajäsenenä Antti Suonvieri. Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokuntaan valituiksi tulivat varsinaiseksi jäseneksi Markku Forsberg ja varajäseneksi Henri Häkkilä.

Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokuntaan valittiin varsinaisena jäsenenä Arja Tuppurainen ja varajäsenenä Toni Hemminki. Tuppurainen toimii lisäksi johtokunnan varapuheenjohtajana.

Tampereen Perussuomalaiset toivottaa luottamuspaikoille valituille onnea tehtävissään!

Kirjoitettu 29.10.2018

Tampereen Perussuomalaiset valitsi monipuolisen hallituksen – Kirsi-Maarit Asplundista uusi puheenjohtaja

Tampereen Perussuomalaiset ry piti syyskokouksensa lauantaina 27. lokakuuta. Kokouksessa päätettiin yhdistyksen luottamustehtävistä vuonna 2019. Nykyinen puheenjohtaja Kari Lindbom ei hakenut jatkokautta puheenjohtajana.

Uudeksi puheenjohtajaksi vuodeksi 2019 valittiin asuntomyyjä LKV Kirsi-Maarit Asplund, joka on kuluvan vuoden toiminut yhdistyksen 1. varapuheenjohtajana. Hän on toiminut pitkään useissa kunnallisissa ja yhteiskunnallisissa luottamustoimissa. Hän on myös ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2019.

Hallituksen jäseniksi valittiin Henri Häkkilä, Heikki Luoto, Erika Veltheim, Kari Lindbom, Antti Moisander, Seikku Kaita, Kari-Pekka Rauhala, Kirsi Riuttamäki, Sirpa Tuppurainen ja Satu Koivisto.

Hallituksesta tuli kokoonpanoltaan monipuolinen. Edustettuna ovat niin nuoret ja opiskelijat kuin iäkkäämmät sekä eläkeläiset, duunareita ja yrittäjiä unohtamatta. Hallitukseen tuli valituksi myös runsas määrä naisia, vaikka ”äijäpuolueen” leimaa on perussuomalaisiin yritetty lyödä.

Valittu hallitus järjestäytyy toimikautensa alussa.

 

Lisätietoja:
Kirsi-Maarit Asplund
1. varapuheenjohtaja
kirsimaarit.asplund@nullgmail.com
045 121 3360

Kirjoitettu 21.9.2018

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiksi kaksi tamperelaista lisää

Tiedote 21.9.2018
Julkaisuvapaa heti

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiksi kaksi tamperelaista lisää

Pirkanmaan Perussuomalaiset on nimennyt lisää ehdokkaita kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Uusien ehdokkaiden joukossa on kaksi tamperelaista. He ovat asuntomyyjä, LKV Kirsi-Maarit Asplund ja Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja, opiskelija Henri Häkkilä. Ehdokkaiksi on Tampereelta aiemmin nimetty Lassi Kaleva, Heikki Luoto, Sakari Puisto, Veikko Vallin ja Erika Veltheim.

Pirkanmaan Perussuomalaisten tiedote uusista ehdokkaista kokonaisuudessaan:

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesivät lisää ehdokkaita vuoden 2019 eduskuntavaaleihin

”Pirkanmaan Perussuomalaiset pitivät Hämeenkyrössä piirihallituksen kokouksen viime sunnuntaina. Työvaliokunnan esityksen ja vilkkaan keskustelun pohjalta valitsimme seuraavat viisi ehdokasta hyvässä yhteisymmärryksessä ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin”, toteaa Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin 1. varapuheenjohtaja Veijo Niemi.

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat nimenneet aiemmin 10 nimetyn lisäksi seuraavat viisi eduskuntavaaliehdokasta kevään 2019 vaaleihin. He ovat Henri Häkkilä (Tampere), Kirsi-Maarit Asplund (Tampere), Mikko Nurmo (Valkeakoski), Harri Vuorenpää (Pirkkala) ja Marko Törhönen (Kangasala).

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri asettaa eduskuntavaaleihin täydet 19 ehdokkaan listan. Loput neljä ehdokasta nimetään syksyn aikana. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019.

Lisätiedot:
Harri Vuorenpää,
Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset
Puh. 040 7257128

Kirjoitettu 28.5.2018

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesivät ensimmäiset ehdokkaansa maakuntavaaleihin

Tiedote 28.5.2018

Julkaisuvapaa heti

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat nimenneet ensimmäiset ehdokkaansa maakuntavaaleihin. Mukana on kymmenen tamperelaista ehdokasta. Kaikki Tampereen perussuomalaiset kaupunginvaltuutetut eli Lassi Kaleva, Heikki Luoto, Sakari Puisto ja Veikko Vallin ovat ehdokkaina. Ehdolla ovat lisäksi Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Kari Lindbom, 1. varapuheenjohtaja Kirsi-Maarit Asplund, sihteeri Kirsi Riuttamäki ja varavaltuutettu Jani Moisio sekä Arja Tuppurainen ja Arja Hirvenoja. Myöhemmin nimettävissä ehdokkaissa on lisää tamperelaisia.

 

Pirkanmaan Perussuomalaisten tiedote ensimmäisistä ehdokasnimeämisistä:

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesivät ensimmäiset ehdokkaansa maakuntavaaleihin

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat aloittaneet valmistelunsa maakuntavaaleihin, pidettiinpä ne milloin tahansa. Ehdokkaita maakuntavaltuustoon tulee olemaan tarjolla melkein kaikista Pirkanmaan kunnista. Ensimmäiset ehdokkaat on nimetty ja he ovat Akaasta Marko Kivi ja Tero Mäki, Hämeenkyröstä Virve Soininen, Juupajoelta Mikko Valldén, Kangasalta Janne Tolvanen ja Marko Törhönen, Lempäälästä Veijo Niemi ja Olavi Saarelainen, Mänttä-Vilppulasta Tapio Wickström, Nokialta Tuomo Isokangas, Orivedeltä Sami Kymäläinen ja Ulla Korolainen, Parkanosta Jari Sammatti ja Mika Siro, Pirkkalasta Harri Vuorenpää, Seppo Orpana ja Jaana Ristimäki-Anttila, Pälkäneeltä Tero Ahlqvist, Sastamalasta Eeva Määttänen, Tampereelta Sakari Puisto, Lassi Kaleva, Veikko Vallin, Kirsi Riuttamäki, Kirsi-Maarit Asplund, Kari Lindbom, Arja Tuppurainen, Heikki Luoto, Arja Hirvenoja, Jani Moisio, Urjalasta Mauri Rintamaa, Vesilahdelta Jukka Niemi, Ylöjärveltä Tomi Saaristo, Tuija Hirsimäki ja Henrik Pajunen. Lisää ehdokkaita nimetään lähitulevaisuudessa.

 

Lisätiedot:

Harri Vuorenpää,

Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset

Puh. 040 7257128

 

Jaana Ristimäki-Anttila,

Tiedottaja, Pirkanmaan Perusuomalaiset

Puh. 040 5086984

 

Kirjoitettu 23.1.2018

Kansanedustaja Sami Savio (ps.): Peesaako Suomen kokoomus Saksan demareita?

Tiedote 22.1.2018

Julkaisuvapaa

 

Saksan sosiaalidemokraattinen puolue SPD päätti 21.1. järjestetyn tiukan puoluekokousäänestyksen jälkeen aloittaa hallitusneuvottelut Saksan kristillisdemokraattien kanssa. Sosiaalidemokraattien asema Saksan hallitusneuvotteluissa on jatkossa vankka. Neuvottelujen kariutuminen johtaisi uusiin liittopäivävaaleihin ja liittokansleri Angela Merkelin uran päättymiseen.

– Saksan hallitusneuvottelut voivat määrittää Euroopan Unionin tulevan kohtalon. Erityisesti SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz tunnetaan EU-liittovaltiokehityksen vahvana kannattajana. Hän on asettanut tavoitteeksi Euroopan Yhdysvaltojen luomisen vuoteen 2025 mennessä. Tälle tielle perussuomalaiset eivät missään tapauksessa halua Suomea viedä, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja, diplomi-insinööri Sami Savio.

Savio arvelee kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon seuraavan mieluusti demaripuheenjohtaja Schulzia tämän viitoittamalla tiellä. Orpo totesi aiemmin tammikuussa olevansa valmis tiivistämään Euroopan integraatiota muun muassa täysimääräisen pankkiunionin ja hallitusohjelman vastaisen turvapaikanhakijoiden pysyvän taakanjaon suuntaan.

– Sinänsä on hyvä, että kokoomus paljastaa avoimesti korttinsa. Sen harjoittama EU-politiikka eroaa ratkaisevasti perussuomalaisten Suomen itsemääräämisoikeutta korostavasta ja kansallista etua painottavasta linjasta. Kansallisvaltioiden aika ei ole ohi, eikä liittovaltiokehitys ole vääjäämätön luonnonlaki, huomauttaa Savio.

Orpon mukaan Suomen täytyy olla mukana maaryhmässä, joka valitsee integraation syventämisen mahdollisesta lyhyen aikavälin pinteestä huolimatta. Savio tyrmää Orpon kaavailut.

– Pahin mahdollinen virhe olisi viedä Suomi Schulzin tavoittelemaan liittovaltioon ilman kansanäänestystä, kuten toimittiin valuuttaunioniin sitouduttaessa. Äänestäjän kannattaakin pysytellä valppaana, ellei halua historian toistavan itseään, muistuttaa Savio.

Lisätiedot:
Sami Savio, 045 2608 308